Modus | Home page

Príležitosť pre firmy - Program STAGE

Novinka

Program STAGE Sustainability Transition je už otvorený!


V rámci ambiciózneho úsilia presadzovať udržateľnosť a podporovať zelené iniciatívy program STAGE oznámil spustenie a náborovú výzvu pre firmy, ktorá pozýva podniky, aby sa zapojili do jedinečného ekosystému prechodu na udržateľnosť. Táto iniciatíva zameraná na priemyselné podniky ponúka špecializovanú podporu na transformáciu spoločností na konkurencieschopných a udržateľných lídrov v rámci európskeho priemyselného spoločenstva. 

Program STAGE poskytuje množstvo výhod pre podniky, ktoré chcú dosiahnuť udržateľný vplyv. Spoločnosti, ktoré sa pridajú k tejto transformačnej ceste, môžu očakávať:

  1. Hodnotenie udržateľnosti: Všetky registrované spoločnosti budú mať bezplatný prístup k hodnotiacim nástrojom STAGE, vrátane počiatočného hodnotenia a hodnotenia výkonnosti, hodnotenia uhlíkovej stopy a hodnotenia taxonómie EÚ. Zistite viac o každom z nich tu.
  2. Školiace kurzy udržateľnosti: Firmy sa môžu voľne zúčastňovať decentralizovaných školiacich kurzov na rôzne témy udržateľnosti a zúčastňovať sa online alebo osobných workshopov, čím podporujú hodnotné diskusie a príležitosti na vytváranie sietí.
  3. Finančný grantový program a poradenstvo na mieru: O finančnú podporu budú môcť požiadať aj malé a stredné podniky (MSP) z členských štátov EÚ alebo krajín pridružených k Horizontu Europe. Finančný grantový program STAGE bude spustený v auguste 2023 a firmám, ktoré sa zaregistrovali na platforme STAGE a dokončili počiatočné kroky, ponúkne financovanie až do výšky 50 000 EUR na MSP. Pre podniky s najvyšším potenciálom prilákať súkromné investície budú k dispozícii ďalšie nástroje finančného poradenstva. 

Všetkým zúčastneným podnikom bude priradený jeden alebo viac špecializovaných poradcov pre udržateľnosť na základe ich preferencií a potrieb. Títo experti budú spoločnosti sprevádzať počas každého kroku ich STAGE cesty a pomôžu im vypracovať ich na mieru šité Plány prechodu na trvalú udržateľnosť – kľúčový dokument, ktorý sa má uchádzať o grantové financovanie a stať sa pripravenými na investície. 

Keďže svet naďalej uprednostňuje environmentálne povedomie, program STAGE predstavuje pre podniky jedinečnú príležitosť pozitívne ovplyvniť ich cestu udržateľnosti. Bez ohľadu na aktuálny stav spoločnosti tento ekosystém poskytuje nástroje, zdroje a usmernenia potrebné na podporu dlhodobých, ekologicky uvedomelých praktík. 

Pre tých, ktorí majú záujem urobiť krok smerom k udržateľnosti, Platforma STAGE je teraz k dispozícii na registráciu. Pripojte sa a vydajte sa na cestu zmysluplných zmien v globálnom podnikateľskom prostredí. Spoločne môžeme pripraviť pôdu pre ekologickejšiu a prosperujúcejšiu budúcnosť. 

Autor textu: Vladimir Petkov / Project Specialist at Bulgarian-Romanian Chamber of Commerce and Industry