Modus | Home page

První ročník konference Czecho-Slovak Technology Summit 2022 byl úspěšný…

Novinka

Digitální technologie v Česko -Slovenském podání a skvělý networking v jihomoravském duchu.


Takto lze shrnout 2-denní  konferenci kombinující odborná témata kyberbezpečnost a umělá inteligence, doplněná o prezentace služeb českých a slovenských tzv. evropských digitálních inovačních hubů, která proběhla 8. - 9. června 2022 na zámku v Mikulově. Kromě odborných prezentací mělo 221 účastníků možnost participovat na různých aktivitách příjemného večerního networkingu laděného v jihomoravském duchu.

 

Osvěžujícím otevřením 2-denního odborného programu byla úvodní panelová diskuse se skvělými spíkry: Ján Hargaš (Státní tajemník, Ministerstvo investicí, regionálního rozvoje a informatizace SR), Petr Očko – (Náměstek pro digitalizaci a inovace, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR),  Rastislav Janota (Ředitel, Národné centrum kybernetickej bezpečnosti SK-CERT), Tomáš Hebelka (CEO, Státní tiskárna cenin, s.p.) a Marek Zeman (CISO, Tatra banka, a.s.).

Skvělý obsahový program plný technologických inovací pak obsahovaly dílčí prezentace partnerů akce – jednotlivých technologických firem, kterým současně patří velký díky za spolupráci i podporu.

 

O moderaci dílčích obsahových částí se dělilo trio členů představenstva CEDEG, z.s.: Ivo Říha a Maroš Barabas a Jaroslav Lískovec. V úvodu všechny účastníky libozvučnou slovenštinou přivítala Martina Kormaník.

 

Akce se konala pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, Ministerstva pro místní rozvoj ČR a Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenské republiky.

 

Organizátorům CSTS 2022 v Mikulově bylo současně velkou ctí, že CSTS mohl hostit paralelní bilaterální jednání představitelů ministerstev s gescí digitalizace za ČR i SR.

 

Poděkování za možnost setkat se a vzájemně se inspirovat patří všem partnerům akce, prezentujícím a participantům. Už nyní je možno se těšit na další ročník Czecho-Slovak Technology Summit, v červnu 2023!